لبخند تو زیباترین آرایش توست! ترمیم دندان به عمر دندان اضافه می کند پس باید درست در زمان مناسب صورت بگیرد.
ترمیم دندان یکی از راه حل های مناسب برای درمان دندان پوسیده می باشد. هنگامی که دندان های شما پوسیده می شود، دندانپزشک برای درمان آن قسمت های عفونی را تخلیه می نماید.
پس از آن دندانی که پوسیده شده است را با مواد به خصوصی پر می نمایند. در این مقاله قصد داریم به موضوع ترمیم دندان بیشتر بپردازیم.
ترمیم دندان چیست؟
ترمیم دندان که بسیاری از ما با پر کردن دندان آن را می شناسیم در واقع برای دندان های پوسیده انجام می شود.
به این ترتیب که دندانپزشک در ابتدا بخش های پوسیده و عفونی شده را تخلیه می کند و سپس دندان پوسیده شده به واسطه مواد پر می شود.
برای پر کردن یک سری مواد ترمیمی وجود دارد اما کامپوزیت دندان به رنگ سفید و آمالگام به رنگ نقره ای بهترین گزینه ها هستند.
ترمیم دندان شکسته
ترک خوردن دندان و یا شکستن بخشی از دندان از موارد بسیار مهمی است که نیاز به ترمیم را جدی تر می کند چون غذا در بخش شکسته شده جمع می شود و سبب می شود که کار به عصب کشی برسد.
در موقعیت دندان های شکسته نیاز است که تصویربرداری صورت بگیرد تا دندانپزشک تشخیص دهد که آیا نیاز است عصب کشی صورت بگیرد یا خیر.
اگر بنا فقط به ترمیم باشد نیاز است که سطح شکستگی بررسی شود.
گاه فقط پر کردن جواب نمی دهد و دندان پس از ترمیم باید روکش شود تا دوام بیشتری داشته باشد اما گاه سطح حفره ایجاد شده به واسطه مواد ترمیم پر شده و و ماندگاری خوبی دارد.
در این شرایط پزشک باید در ابتدا فضای داخل دندان را ضد عفونی سازد و سپس عملیات ترمیم صورت بگیرد
زمان نیاز به ترمیم
در واقع دکتر دندانپزشک خوب به واسطه روش هایی متوجه می شود که شما نیاز به ترمیم دارید یا نه. مثلاً در گام اول شما را معاینه می کند.
در معاینه ظاهری برخی از بخش های دندان که تغییر رنگ داده اند و نشان از پوسیدگی هستند نیاز به ترمیم دارند
دندانپزشک های متخصص از یک وسیله فلزی نوک تیز که به عنوان اکسپلور شناخته می شود استفاده می کند تا وضعیت پوسیدگی دندان شما را مشخص سازد.
مینای دندان اگر نرم شده باشد به معنای پوسیدگی است.
روش دیگر نیز وجود دارد که به واسطه رنگ های مخصوص تشخیص پوسیدگی روی دندان ها ریخته می شود. اما بهترین روش برای اینکه بدانیم نیاز به ترمیم داریم تصویربرداری با اشعه ایکس است.
تصویربرداری از دندان وضعیت پوسیدگی در مینا و در کناره های دندان را مشخص می کند.
بارها دیده می شود که شخص خود هیچ احساسی از درد یا خرابی ندارد اما تصاویر نشان می دهند که دندان ها نیاز به ترمیم دارند.
روش دیگر استفاده از فلورسانس لیزر است که برای حفره ها و شکاف های سطح بالایی دندان ها مورد ارزیابی قرار می گیرد.
ترمیم دندان سیاه شده
ترمیم دندان سیاه شده یکی از مواردی می باشد که باید خیلی سریع نسبت به آن اقدام نمایید. اگر دندانی درگیر سیاهی باشد به احتمال فراوان به پوسیدگی دچار شده است.
علاوه بر این احتمال دارد در بخش زیرین آن حفره هایی وجود داشته باشد. بهتر است بدانید یکی از مشکلات دندان ها که حتما بایستی تحت نظر دندانپزشک درمان شود سیاه شدن دندان ها است.
اگر دلیل ایجاد کننده سیاهی دندان تارتار باشد برای ترمیم دندان سیاه شده جرم گیری پیشنهاد می شود. ولی اگر پوسیدگی دلیل سیاهی باشد،
در ابتدا قسمت پوسیده دندان را خارج می کنند و پس از آن با استفاده از آمالگام یا کامپوزیت دندان را پر می کنند. در بعضی از افراد شدت سیاهی آن قدر شدید است که پر کردن دندان کافی نیست و بایستی دندان کشیده شود.
آیا ترمیم دندان در خانه امکان پذیر است؟
ترمیم دندان یکی از خدمات دندانپزشکی است که بسیاری از افراد به دنبال آن هستند. اما آیا ترمیم دندان در خانه امکانپذیر است؟
اگر دندان شما شکسته یا خراشیده شده است، میتوانید از روشهای مختلفی برای ترمیم آن استفاده کنید. اما باید به یک نکته مهم توجه داشته باشید: ترمیم دندان در خانه تنها در موارد ساده و کوچک مانند خراشیدگیهای کوچک یا ترکیدگیهای سطحی امکانپذیر است.
برای ترمیم دندان در خانه، میتوانید از موادی مانند پیشسازهای دندانی، چسب دندانی، ورنیش دندانی یا موادی که در داروخانهها به فروش میرسند استفاده کنید. اما باید به خاطر داشته باشید که این روشها تنها به موقعیتهایی که آسیب دیدگی بسیار کوچک است، مثل خراشیدگیهای سطحی کمک میکنند.
اگر دندان شما آسیب دیدگی بزرگتری دارد، بهتر است به دندانپزشک مراجعه کنید. دندانپزشکان میتوانند از روشهای متنوعی مانند ترمیم با رزین، ترمیم با روکش پورسلن، ترمیم با روکش سرامیکی و یا تزریق ملات دندانی استفاده کنند.
همچنین باید به یک نکته دیگر توجه داشته باشید که ترمیم دندان در خانه ممکن است خطرناک باشد. اگر به شکل صحیحی ترمیم نشود، ممکن است باعث ایجاد مشکلات جدیتری برای دندان شما شود. بنابراین بهتر است برای ترمیم دندان خود به دندانپزشک مراجعه کنید.
ترمیم دندان با پروتز آینومر
پروتز شیشه ترکیبی کرم رنگ است که از استحکام کافی برخوردار است. برای ترمیم دندان شکسته و پوسیده کودکان و دندان هایی که برای گاز گرفتن غذا نیستند، استفاده می شود.
استفاده از این ماده در مقایسه با انواع ترمیم ها قیمت تقریبا متعادلی دارد. این پروتز اصلا تغییر حالت نمی دهد.
منقبض نمی شود و حاوی فلوراید است که به خوبی از پوسیدگی دندان پیشگیری می نماید.
انواع ترمیم دندان به طور غیر مستقیم شامل موارد زیر می شود:
روکش دندان، باندینگ دندان، پل دندان، ایمپلنت دندان
ترمیم دندان شیری
خیلی از افراد فکر می کنند که دندان شیری یک دندان موقت است و ترمیم یک دندان موقت معنی ندارد اما علم دندانپزشکی امروز چیز دیگری می گوید.
وقتی دندان های شیری تا آخرین روز حفظ شوند فضا برای رویش دندان های اصلی و دائمی بهتر ایجاد می شود اما وقتی دندان شیری زودتر از حد امکان کشیده شود فضای خالی آن توسط سایر دندان ها پر می شود و زمان رویش دندانهای دائمی، بهم ریختگی و نبود فضای کافی دیده می شود و فرد نیاز به روش هایی مانند ارتودنسی دارد.
در واقع دندان های شیری مسیر و راهنمای درست برای رویش دندان های دائمی هستند و ترمیم دندان شیری از مواردی است که باید رعایت شود و بسیار مهم است که موقعیت دندان بررسی شود.
وقتی دندان شیری ترمیم می شود یعنی هزینه های احتمالی در دوران دندان های دائمی به حداقل می رسد.
ترمیم دندانی که فقط ریشه دارد
برای ترمیم دندانی که فقط ریشه دارد باید در ابتدا وضعیت دندان بررسی شود.
گاه مقداری از تاج در جهت درست وجود دارد و گاه نیز کل تاج از بین رفته است در چنین حالتی چیزی به به عنوان ترمیم با مواد پر کردنی معنا ندارد و روش های بریج یا ایمپلنت وجود دارد که می تواند فضای خالی را تمکیل نماید.
ترمیم دندان پوسیده جلو
پوسیده شدن دندان های جلو علاوه بر درد بسیار زیاد و تحملناپذیر، باعث از بین رفتن سلامتی دندان های شما و همچنین آسیب زدن به زیبایی دندان های شما میشود و از آنجایی که دندان های جلو با یک لبخند و یا در هنگام صحبت کردن به راحتی قابل رویت هستند، پوسیدگی آنها تأثیر زیادی در چهره شما خواهد داشت.
به دندان های جلویی Incisors هم گفته میشود که مشتمل بر 8 دندان (4 دندان فک پایین و 4 دندان فک بالایی) میشود.
این دندان ها که از زمان طفولیت (6 تا 8 سالگی)رشد میکنند نقش اساسی در جویدن غذا و بلع دارند. و همین طور نقش اساسی در «طرح لبخند» شما دارند.
زمانی که دندان های جلو کاملاً پوسیده باشند به حدی که پر کردن آن یا ترمیم آنها ممکن نباشد میتوان از دو شیوه برای درمان آنها استفاده کرد:
- در روش اول ریشه دندان را درمان میکنند و در نهایت به وسیله یک روکش دندانی ظاهر آن را بازسازی میکنند. در انتخاب روکش دندان بایستی از روکشی استفاده کرد که هر چه بیشتر هم رنگ دندان های دیگر شما باشند تا روکش شدن آن قابلتشخیص نباشد. استفاده از روکش های براق و سفید تر از دندان های دیگر جلوه ظاهری دندانهایتان را خوب نمیکند و این تغییر کاملاً قابل رویت و تشخیص است.
- در روش دوم پزشک با توجه به میزان پوسیدگی و تخریب دندانهایتان تصمیم میگیرد که از عمل ایمپلنت ( کاشت دندان) استفاده کند. اگر بافت لثه شما سالم بوده و دچار عفونت و مشکلات دیگر نباشد و همچنین میزان تخریب و پوسیدگی دندان آن قدر زیاد باشد که مجبور به کشیدن دندان شوید استفاده از ایمپلنت بهترین انتخاب است. پس از آنکه دندان پوسیده را کشیدید در نظر داشته باشید که از ایمپلنتی استفاده کنید که هم رنگ دندان های دیگر باشد و کاملاً طبیعی به نظر برسد.
به خاطر داشته باشید، قبل از آنکه وضعیت دندانهایتان به جایی برسد که نیاز به کشیدن یا ایمپلنت کردن پیدا کند با رعایت اصول بهداشتی دهان و دندان های طبیعی و باارزش خود را همیشه سالم نگهدارید.
برای کودکان به محض رشد دندان های جلو با استفاده از مسواک های نرم و کوچک مخصوص، شروع به مسواک زدن دندان فرزندانتان کنید.
بعد از اینکه سن فرزندانتان به حدی رسید که خودشان بتوانند از دندانهایشان مراقبت کنند ، به آنها یاد بدهید که صبحها وشبها (روزی دو نوبت) دندان های خود را مسواک بزنند از خوراکی های چسبنده، شیرینیها و نوشیدنی های رنگدانه دار کمر استفاده کنند و به طور مرتب به مطب دندانپزشک بروند.
همین طور میتوانید با بهرهگیری از شیوههایی چون فلوراید تراپی از پوسیده شدن دندانهایتان در آینده جلوگیری کنید.
اما اگر دندان های جلو دچار نوعی از تخریب و پوسیدگی شده باشند که بتوان آنها پُر کرد پیشنهاد میشود که از یک دندانپزشکی معتبر استفاده کنید.
چرا که عمل پر کردن دندان های جلو عملی بسیار تخصصی و حساس است و اگر به درستی صورت نگیرد باعث ایجاد مشکل های اساسی ( مثل عفونت ثانوی دندان های پر کرده، از بین رفتن ماده داخل دندان پر شده، کنده شدن آن به دلیل بیکیفیتی این ماده و…)میشود.
کلینیک دندانپزشکی یاس، واقع در زعفرانیه یکی از مجهزترین و مشهورترین کلینیک های دندانپزشکی محسوب میشود که برای انواع و اقسام مشکلات دندانی و ترمیمی آماده خدمات رسانن به مراجعین خود است.
این کلینیک با برخورداری از کادری مجرب و متخصص بهترین نوع درمان را برای شما انجام خواهد داد.
مواد مورد استفاده برای ترمیم دندان
ترمیم دندان یکی از روشهای متداول در دندانپزشکی است که در آن دندانهای آسیبدیده با استفاده از مواد خاصی ترمیم میشوند. برخی از مواد استفادهشدهدر ترمیم دندان عبارتند از:
آمالگام: این ماده برای ترمیم دندانهای پشتی به کار میرود و باعث تقویت دندان آسیبدیده میشود.
جیوه موجود در ماده آمالگام سمی است اما با این وجود شواهد و پژوهشهای علمی زیادی نشان دهنده این موضوع هستند که آمالگام زیانی برای انسان ایجاد نمیکند. بر مبنای همین بررسیهای علمی سازمان غذا و داروی ایالات متحده امریکا (FDA) ماده آمالگام را برای افراد با سن بالای ۶ سال و نیز افراد بزرگسال را بی خطر و ایمن دانسته است. در حقیقت تحقیقات علمی زیادی که به وسیله این سازمان انجام شده است، هیچ ارتباطی میان استفاده نمودن از ماده آمالگام و بروز عوارضی در سلامتی افراد نشان نداده است. دادههای کمی در رابطه با تاثیر بلند مدت استفاده نمودن از ماده پر کننده آمالگام در بانوان باردار و جنین وجود دارد.
رزینهای کامپوزیت: یکی دیگر از پرکنندههایی که جهت پر نمودن دندان مورد استفاده قرار گرفته میشود، کامپوزیت است. این مواد بسیار شبیه به رنگ دندان هستند و برای ترمیم دندانهای جلویی به کار میروند.
کامپوزیت ظاهری نزدیک به دندان طبیعی دارد و در صورت استفاده از این ماده احتیاجی نیست که قسمت سالم دندان فرد جهت بهتر چسبیده شدن ماده، کامپوزیت مورد نظر تراشیده شود. کامپوزیت برعکس ماده آمالگام که در گذشت زمان تیره میشود، دچار تغییر رنگ یا خوردگی نمیشود. چسباندن کامپوزیت به دندان آن را قویتر مینماید و گزینه مناسب جهت ترمیم پوسیدگیهای کوچک تا نسبتا کوچک به شمار میآید.
شاید اصلیترین نقطه ضعفی که این ماده پر کننده برای ترمیم دندان دارد این مورد است که جهت ترمیم پوسیدگیهای بزرگ چندان توصیه نمیشود زیرا که هزینه پر نمودن دندان با کامپوزیت اغلب بالاتر از آمالگام است. به علاوه پر نمودن و ترمیم دندان با این ماده زمان بیشتری میبرد و کامپوزیت در مقابل لک شدن با چای و نوشیدنیهای کافئین دار آسیبپذیرتر است. اما به هر حال به طور معمول برای دندان جلویی که در زمان لبخند زدن دندان مشخص میشود از کامپوزیت استفاده میشود.
پورسلن: این ماده برای ترمیم دندانهایی که نیاز به ترمیمی بزرگتر دارند به کار میرود و باعث ایجاد یک لایه سخت و قوی بر روی دندان میشود.
سرامیک: از دو ماده آمالگام و کامپوزیت به طور معمول برای ترمیم دندان استفاده میشود اما از دیگر موادی مثل سرامیک نیز جهت پر کردن و ترمیم دندان استفاده میشود. سرامیک مادهای است که برعکس آمالگام یا کامپوزیت به دندانهای فرد متقاضی چسبانده نمیشود. این ماده در آزمایشگاه دندانپزشکی به نحوی ساخته میشود که به طرز مناسبی قسمتهای پوسیده دندان را پوشش میدهد. از آنجایی که این ماده ظاهری نزدیک به دندان واقعی دارد، مشخص نیست که دندان پر شده یا ترمیم است.
یکی از عللی که از سرامیک کمتر در پر نمودن دندان استفاده میشود این مورد است که پر نمودن و ترمیم دندان با سرامیک گرانتر و پرهزینهتر از پر نمودن دندان با آمالگام یا کامپوزیت است. دیگر علت این است که به علت ماهیت بزرگ آن در قیاس با پر نمودن با آمالگام بخش بیشتری از دندان سالم بایستی تراشیده شود.
در هر صورت، قبل از ترمیم دندان، دندانپزشک باید بررسی کند که کدام ماده برای ترمیم دندان بیشترین اثربخشی را دارد و مطابق با نیاز بیمار اقدام به ترمیم دندان کند. همچنین، باید توجه داشت که تمام موادی که برای ترمیم دندان به کار میروند، باید از نظر بهداشتی و درمانی تایید شده باشند و باید از مواد با کیفیت استفاده شود تا بیماران بتوانند از دندانهای سالم و قوی لذت ببرند.
بیشترین سوالات پرسیده شده توسط کاربران
آیا ترمیم دندان دردناک است؟ فرایند پر کردن راحت و آسان است . در واقع ، وقتی دندان پوسیده را بازیابی می کنید ، دردی را که اغلب از حفره ایجاد می شود از بین می برید.
کلینیک دندان پزشکی یاس دنتال
آیا دندان پزشکان می توانند دندان ها را بازسازی کنند؟ بله
کلینیک دندان پزشکی یاس دنتال
روش های ترمیم دندان پوسیده
در صورتی که دندان پوسیده شده باشد دو روش برای ترمیم وجود دارد. در روش اول که به صورت مستقیم است.
در واقع در جلسه اول پوسیدگی تخلیه می شود و وضعیت دندان برای ترمیم آماده می شود.
دندانپزشک بر اساس موقعیت دندان می تواند گزینه های مختلفی برای این وضعیت داشته باشد مثلاً از گلاس یا رزین برای قسمت های نزدیک به ریشه استفاده می کند.
روش دوم ترمیم به صورت غیر مستقیم است که در ابتدا نیاز است دندان تراش بخورد و میان پوسیدگی خارج شود و سپس قالبی برای دندان در نظر گرفته می شود.
یک ماده ترمیمی در لابراتوار تهیه می شود و نیاز است که بیمار جلسه بعدی مراجعه نماید تا این ماده در دهان بیمار قرار بگیرد و در واقع به بخش داخل دندان می چسبد.
مواد ترمیمی گاهی در بخش تاج دندان قرار می گیرد و باعث می شود که بخشی از دندان پر شود.
در این حالت دندان می تواند تحمل خوبی روی فشار جویدن داشته باشد و همینطور می تواند شامل مواد مقاومتری باشد.
گاهی نیز از موادی استفاده می شود که برای حفره ای داخلی دندان هستند و گاهاً جنسی از فلز های مختلف یا سرامیک دارند.
انواع مواد ترمیم
یکی از مواد ترمیم قدیمی که به نوبه خود که مقاومت بالایی دارد آمالگام است.
این مواد رنگ نقره ای دارد و روی دندان تشخیص داده می شود. آمالگام ها معمولاً به صورت ترکیبی هستند و شامل فلزات نقره و جیوه و قلع می شوند.
جیوه ای که در این ماده دیده می شود حالت سمی دارد و شاید همین موضوع سبب شده تا این مواد طرفدار کمتری داشته باشد.
ماده دیگری که برای ترمیم دندان استفاده می شود کامپوزیت دندان است که طرفداران زیادی دارد.
ظاهر کامپوزیت دندان بسیار مشابه با دندان های طبیعی است. کامپوزیت ها به مرور زمان دچار خوردگی نمی شوند و مقاومت خوبی دارند.
اما موضوع این است که این مواد برای ترمیم پوسیدگی های بزرگ توصیه نمی شوند چون هزینه بالاتری از آمالگام دارد. این مواد در برابر لک شدن با چای و قهوه آسیب پذیر تر است.
مزایا و معایب ترمیم دندان
وقتی ترمیم در زمان درست خود صورت بگیرد عمر دندان بیشتر می شود و نیاز به عصب کشی کمتر خواهد شد و این موضوع بر روی نوع جویدن و همینطور دستگاه گوارش افراد نیز اثر گذار است و مزایای مهم ترمیم نیز همان است.
ترمیم یکی از روش های جلوگیری از پوسیدگی های زیاد است و بهتر است که دندان در وضعیت پوسیدگی های معمول ترمیم شود تا کار به جاهای باریک کشیده نشود.
اما در موقعیت معایب ترمیم دندان باید به نوع موادی که استفاده می شود دقت کرد.
مثلاً اگر برای دندان های عقبی که معمولاً فشار زیادی نسبت به دندان های جلویی تحمل می کنند از کامپوزیت دندان استفاده شود عمر کمتری به نسبت آمالگام دارد.اما رنگ نقره ای این ماده برای دندان جالب نیست.
خطرات یا عوارض ترمیم دندان چیست؟
ترمیم دندان از مراحلی است که برای حفظ سلامت دندانها و جلوگیری از ایجاد مشکلات دندانی انجام میشود. با این حال، ترمیم دندان ممکن است با خطرات یا عوارضی همراه باشد که باید با آنها آشنا باشیم.
یکی از خطرات ترمیم دندان، خطر ایجاد عفونت است. عوارض دیگری مانند حساسیت به مواد استفاده شده برای ترمیم، درد دندان و ایجاد مشکلات در دندانهای نزدیک به دندان ترمیم شده نیز ممکن است رخ دهد.
برای جلوگیری از خطرات ترمیم دندان، باید به دندانهای خود مراقبت کنیم. بهترین راه برای جلوگیری از نیاز به ترمیم دندان، رعایت بهداشت دهان و دندان است. برای این منظور، باید دندانهای خود را دو بار در روز برای دو دقیقه با مسواک و خمیردندان تمیز کرد و از خوردن غذاهای شیرین و مقوی دندان پرهیز کرد.
در صورتی که نیاز به ترمیم دندان شما وجود دارد، بهتر است از یک دندانپزشک مجرب و با تجربه استفاده کنید. قبل از ترمیم دندان، دندانپزشک شما باید به شما توضیح دهد که چه موادی برای ترمیم استفاده میشود و چه عوارضی ممکن است برای شما به دنبال داشته باشد.
در نهایت، بهترین راه برای جلوگیری از خطرات ترمیم دندان، پیشگیری از بروز مشکلات دندانی است. با رعایت بهداشت دهان و دندان و مراجعه به دندانپزشک به صورت دورهای، میتوانیم از نیاز به ترمیم دندان جلوگیری کرده و سلامت دندانهای خود را حفظ کنیم.
بهطور خلاصه، ترمیم دندان یکی از روشهای موثر و پرکاربرد در دندانپزشکی است که میتواند مشکلات دندانی را برطرف کند. برای ترمیم دندان پوسیده، بهترین روش جلوگیری از پوسیدگی دندانها است. ترمیم دندان شیری کودکان نیز بسیار مهم است و با استفاده از مواد خاصی مانند رزینهای کامپوزیت و آمالگام انجام میشود. برای ترمیم دندان، مواد مختلفی مانند رزینهای کامپوزیت، آمالگام و پورسلن به کار میروند. دندانهای ترمیم شده میتوانند سفید شوند، اما باید توجه داشت که نوع ترمیم و میزان آسیب دیدگی دندان بستگی دارد. برای جلوگیری از خطرات ترمیم دندان، بهترین راه، پیشگیری از بروز مشکلات دندانی است.
مراقب های لازم برای دندان ترمیم شده
ترمیم دندان یکی از روشهای پزشکی برای درمان دندانهای خراب و خردشدهاست که به انسانها کمک میکند تا دندانهایشان را به حالت اولیه بازگردانند. در حین ترمیم دندان، پزشکان از مواد متنوعی مانند کامپوزیت، ترمیمهای پرسلن، ترمیمهای پروتزی و ترمیمهای سرامیکی استفاده میکنند.
بعد از ترمیم دندان باید به مراقبتهای لازمی از دندانهای ترمیم شده توجه کرد. این مراقبتها تضمین میکنند که دندانهای ترمیم شده به درستی عمل کرده و برای مدت طولانی قابل استفاده باشند.
مراقبتهای لازم برای دندان ترمیم شده:
در صورتی که پزشک شما شستشوی دهان را توصیه کرده است، باید مطابق توصیه پزشک عمل کنید. در صورتی که توصیه شده است از محصولات شستشوی دهان با فلوراید استفاده کنید، باید همیشه از این محصولات استفاده کنید.
بهتر است از مصرف غذاهای سخت و خیس خودداری کنید. این غذاها ممکن است باعث شکستن دندانهای ترمیم شده شوند.
دندانهای ترمیم شده نباید به اندازه دندانهای طبیعی برای جویدن استفاده شوند. بنابراین، باید از جویدن غذاهای سخت و چسبنده خودداری کنید.
بهتر است دندانهای ترمیم شده را با مسواک نرم و خرد کرده شده تمیز کنید. برای کاهش خطر بروز خراش بر روی ترمیمهای دندانی، از مسواکهای سخت استفاده نکنید.
در کل، باید به مراقبتهای لازم برای دندانهای ترمیم شده توجه کرد تا این دندانها به درستی کار کنند و برای مدت طولانی استفاده شوند.
ترمیم دندان در تهران
این روزها دندانپزشکان برخلاف گذشته تنها هدفشان ترمیم دندان های آسیبدیده نیست بلکه در کنار ترمیم دندان و برطرف کردن مشکلات دندان،به زیبایی دندانها نیز توجه میکنند.
اما یک تمایز اساسی میان دندانپزشکی ترمیمی و زیبایی وجود دارد و آن این است که پیش از ترمیم دندان هیچگاه نمیتوان وارد پروسه زیباسازی دندان شد.
تمامی موادی که در فرایند زیباسازی دندان از آنها استفاده میشود،تنها زمانی معنا دارد که تمامی دندانها سالم و ترمیمشده باشند.
امروزه استقبال از شیوههای زیباسازی و ترمیم دندان رو به افزایش نهاده و تعداد اشخاصی که در تهران به کلینیک ها و مراکز ترمیمی مراجعه میکنند بسیار زیاد شده است.
چنانچه شما هم از جمله افرادی هستید که به دنبال یک کلینیک خوب در تهران میگردید، باید بدانید که یک مرکز ترمیم دندان بایستی دارای جه خصوصیاتی باشد: استفاده از متخصصین مجرب و حرفهای، بهره گرفتن از وسایل و لوازم دندانپزشکی روزآمد، مدرن و کامل، تسلط کادر دندانپزشکی به انواع مشکلات دهان و دندان و آگاهی دقیق از چگونگی درمان صحیح آنها(مثل انواع راههای ترمیم دندان) و… تنها بخشی از این خصوصیات است.
دندانپزشک ترمیمی به تشخیص و درمان مشکلات دهان و دندان میپردازد.
اگر به یکی از درمانگاههای تهران مراجعه کردهاید دندانپزشک شما بایستی چارچوبی مشخص برای ترمیم دندان های پوسیده ، شکسته یا ترکخورده شما داشته باشد. شما بایستی هر 6 ماه یک بار نزد دندانپزشک خود بروید تا از وضعیت سلامت دندان های خودآگاه شوید.
دندانپزشکی ترمیمی شامل موارد زیر میشود
- حذف پوسیدگی های دندان،
- ترمیم شکستگیها
- جرمگیری و از بین بردن رنگ بد دندانها
- رسیدگی به موارد اورژانسی دندان مثل: افتادن روکش دندان، لق شدن دندان ،عفونت دندان
- پر کردن دندانها
- لمینت یا ونیر
- روکش کردن یا بریج
- ایمپلنت
- اینلی
دندان های شما ممکن است به دلایلی چون عوامل ژنتیکی، عدم رعایت بهداشت دهان و دندان، تغذیه نامناسب و حوادث غیرمترقبه نیازمند ترمیم باشند.
هنگامی که دندان های شما پوسیده میشوند در واقع تاج دندان آسیب میبیند و تجمیع باکتریها و میکربها در آن نقطه باعث سست شدن و تخریب بیشتر دندان میشود .
چنانچه به دندانپزشک مراجعه نکرده و جلوی تخریب بیشتر آن را نگیرید دندانها بیشتر دچار پوسیدگی شده و به طور کل از بین میروند.
آیا دندان ترمیم شده را میتوان سفید کرد؟
دندانهای سفید و درخشان همیشه جلوی دوربین خوب به نظر میرسند، اما ترمیم دندان به شما کمک میکند تا دندانهای خود را نجات دهید. ترمیم دندان شامل پر کردن یک دندان خراب یا شکسته با استفاده از مواد خاص است. این روش معمولا برای درمان دندانهای ترک خورده، دندانهای خراب یا خراشیده و حتی کاویتهای دندان استفاده میشود.
به طور کلی، دندانهای ترمیمشده میتوانند سفید شوند، اما باید بهطور دقیق و با دقت اقدام شود تا آسیبی به دندان نرسد. اگرچه برای سفید کردن دندانهای ترمیم شده، روشهای مختلفی وجود دارد، اما این روشها بستگی به نوع ترمیم و میزان آسیب دیدگی دارند.
اگر دندان شما با پر کردن ترمیمشده است، ممکن است به صورت طبیعی سفید نشود و دستکاری ظاهری نیاز باشد. برای سفید کردن دندانهای ترمیم شده، میتوانید از روشهای خانگی مثل استفاده از خمیر دندان سفیدکننده، استفاده از نوارهای سفیدکننده دندان یا استفاده از سفید کنندههای دندان تجاری استفاده کنید.
به طور خلاصه، دندانهای ترمیمشده میتوانند سفید شوند، اما باید توجه داشته باشید که نوع ترمیم و میزان آسیب دیدگی دندان بستگی دارد. همچنین، برای سفید کردن دندانهای ترمیم شده، بهتر است از روشهای خانگی یا تجاری استفاده کنید.
خطرات یا عوارض ترمیم دندان چیست؟
ترمیم دندان از مراحلی است که برای حفظ سلامت دندانها و جلوگیری از ایجاد مشکلات دندانی انجام میشود. با این حال، ترمیم دندان ممکن است با خطرات یا عوارضی همراه باشد که باید با آنها آشنا باشیم.
یکی از خطرات ترمیم دندان، خطر ایجاد عفونت است. عوارض دیگری مانند حساسیت به مواد استفاده شده برای ترمیم، درد دندان و ایجاد مشکلات در دندانهای نزدیک به دندان ترمیم شده نیز ممکن است رخ دهد.
برای جلوگیری از خطرات ترمیم دندان، باید به دندانهای خود مراقبت کنیم. بهترین راه برای جلوگیری از نیاز به ترمیم دندان، رعایت بهداشت دهان و دندان است. برای این منظور، باید دندانهای خود را دو بار در روز برای دو دقیقه با مسواک و خمیردندان تمیز کرد و از خوردن غذاهای شیرین و مقوی دندان پرهیز کرد.
در صورتی که نیاز به ترمیم دندان شما وجود دارد، بهتر است از یک دندانپزشک مجرب و با تجربه استفاده کنید. قبل از ترمیم دندان، دندانپزشک شما باید به شما توضیح دهد که چه موادی برای ترمیم استفاده میشود و چه عوارضی ممکن است برای شما به دنبال داشته باشد.
در نهایت، بهترین راه برای جلوگیری از خطرات ترمیم دندان، پیشگیری از بروز مشکلات دندانی است. با رعایت بهداشت دهان و دندان و مراجعه به دندانپزشک به صورت دورهای، میتوانیم از نیاز به ترمیم دندان جلوگیری کرده و سلامت دندانهای خود را حفظ کنیم.
بهطور خلاصه، ترمیم دندان یکی از روشهای موثر و پرکاربرد در دندانپزشکی است که میتواند مشکلات دندانی را برطرف کند. برای ترمیم دندان پوسیده، بهترین روش جلوگیری از پوسیدگی دندانها است. ترمیم دندان شیری کودکان نیز بسیار مهم است و با استفاده از مواد خاصی مانند رزینهای کامپوزیت و آمالگام انجام میشود. برای ترمیم دندان، مواد مختلفی مانند رزینهای کامپوزیت، آمالگام و پورسلن به کار میروند. دندانهای ترمیم شده میتوانند سفید شوند، اما باید توجه داشت که نوع ترمیم و میزان آسیب دیدگی دندان بستگی دارد. برای جلوگیری از خطرات ترمیم دندان، بهترین راه، پیشگیری از بروز مشکلات دندانی است.
آیا ترمیم دندان در خانه امکان پذیر است؟
ترمیم دندان یکی از خدمات دندانپزشکی است که بسیاری از افراد به دنبال آن هستند. اما آیا ترمیم دندان در خانه امکانپذیر است؟
اگر دندان شما شکسته یا خراشیده شده است، میتوانید از روشهای مختلفی برای ترمیم آن استفاده کنید. اما باید به یک نکته مهم توجه داشته باشید: ترمیم دندان در خانه تنها در موارد ساده و کوچک مانند خراشیدگیهای کوچک یا ترکیدگیهای سطحی امکانپذیر است.
برای ترمیم دندان در خانه، میتوانید از موادی مانند پیشسازهای دندانی، چسب دندانی، ورنیش دندانی یا موادی که در داروخانهها به فروش میرسند استفاده کنید. اما باید به خاطر داشته باشید که این روشها تنها به موقعیتهایی که آسیب دیدگی بسیار کوچک است، مثل خراشیدگیهای سطحی کمک میکنند.
اگر دندان شما آسیب دیدگی بزرگتری دارد، بهتر است به دندانپزشک مراجعه کنید. دندانپزشکان میتوانند از روشهای متنوعی مانند ترمیم با رزین، ترمیم با روکش پورسلن، ترمیم با روکش سرامیکی و یا تزریق ملات دندانی استفاده کنند.
همچنین باید به یک نکته دیگر توجه داشته باشید که ترمیم دندان در خانه ممکن است خطرناک باشد. اگر به شکل صحیحی ترمیم نشود، ممکن است باعث ایجاد مشکلات جدیتری برای دندان شما شود. بنابراین بهتر است برای ترمیم دندان خود به دندانپزشک مراجعه کنید.
ترمیم دندان در زعفرانیه
چنانچه قصد ترمیم دندان های خود در کلینیک دندانپزشکی زعفرانیه را دارید. باید پیش از اقدام به این کار از استانداردهای کلینیک اطلاع پیدا کنید.
کلینیک یاس واقع در زعفرانیه با برخورداری از کادری مجرب و حرفهای پاسخگوی انواع مشکلات دهان و دندان است.
این کلینیک باتجربه سالهاست که در حوزه انواع ترمیم دندان، رفع مشکلات اورژانسی دندان و زیباسازی دندانها فعالیت میکند.
کلینیک یاس علاوه بر داشتن نیروهای حرفهای و کارکشته از انواع و اقسام وسایل دندانپزشکی برخوردار است و تمام مشکلات بیماران خود را در کوتاهترین زمان و به بهترین و دقیقترین شکل معالجه میکند.
این کلینیک در زمینهای زیر به شکل کاملاً حرفهای فعل است:
- ترمیم کردن دندانهایی که دچار شکستگی، پوسیدگی و … شدهاند.
- کشیدن ریشه دندانهایی که کاملاً خرابشدهاند و نیز عصبکشی و جراحی دندانهایی که تنها ریشه آنها باقی مانده است.
- کشیدن ریشه باقیمانده دندانهایی که دیگر قابل نگهداری نیستاند و همچنین جراحی دندان های عقل نهفته
- گذاشتن روکش برای دندانهایی که دچار شکستگی شدهاند.
- ارتودنسی کاملاً مدرن و نامرئی
- درمان تمام مشکلات دندانپزشکی مربوط به کودکان
- ایمپلنت و جراحی کردن لثه
- درمان مربوط به زیبایی دندانی:
- بلیچینگ دندان یا همان سفید کردن دندان
- انجام همه نوع لمینت ( پرسلنی، کامپوزیتی)
- انجام انواع روکش برای دندان که از مواد تمام سرامیکی استفاده میشود.
- ایمپلنت به انواع مختلف و به طور دقیق و تخصصی
- خدمات مربوط به Dental spa
بهترین کلینیک دندانپزشکی در زعفرانیه میبایست علاوه بر رعایت استاندارد های موجود ، پروتکل های بهداشتی در زمان همهگیری ویروس کرونا را نیز رعایت کند.
این کلینیک با استفاده از مدرنترین و بهروزترین دستگاهها و بهرهگیری از متخصصین حرفهای مشکلات مربوط به دندان شما را شناسایی کرده و از بهترین روش برای ترمیم دندان های شما استفاده کند.
از عوامل مهمی که در انتخاب بهترین دندانپزشکی در زعفرانیه اهمیت دارد،استفاده کردن از دستگاههای مدرن و پیشرفته و مواد عالی و درجه یک است.
این عوامل تأثیر بسیار زیادی در نتیجه کاردارند برای مثال در کلینیک یاس برای برش لثه جهت ایمپلنت یا جراحی دندانها از دستگاه لیزری مخصوصی استفاده میشود.
در این روش مزایایی چون :
- خونریزی نکردن لثه
- بدون درد و فشار
- انجام عمل برش در کوتاهترین زمان
- عملی بسیار دقیق و مشخص
- فاقد هرگونه عوارض ثانوی بعد از جراحی
وجود دارد و پیشنهاد میشود با مراجعه به وبسایت کلینیک یاس از انواع و اقسام فعالیت های دندانپزشکی این کلینیک آگاهی یابید
نکته پایانی
برای ترمیم دندان در ابتدا از وضعیت دندان های خود آگاه شوید و بررسی کنید و از دندان ها عکس برداری نمایید.
دقت کنید که باید به صورتی باشد که دوام خوبی برای شما داشته باشد پس زمان را غنیمت بشمارید و دقیقاً در زمان مناسب برای ترمیم مراجعه کنید.
اگر تاج دندان شما بسیار تحلیل رفته باشد ترمیم معمولاً اثربخش نخواهد بود.
دندان های شیری مسیر و راهنمای درست برای رویش دندان های دائمی هستند و ترمیم دندان شیری از مواردی است که باید رعایت شود و بسیار مهم است که موقعیت دندان بررسی شود. وقتی دندان شیری ترمیم می شود یعنی هزینه های احتمالی در دوران دندان های دائمی به حداقل می رسد.
یکی از مواد ترمیم قدیمی که به نوبه خود مقاومت بالایی دارد آمالگام است. این مواد رنگ نقره ای دارد و روی دندان تشخیص داده می شود.
ترمیم دندان هزینه به نسبت کمتری نسبت به عصب کشی دارد اما میزان حفره ایجاد شده و سطح پوسیدگی روی هزینه ترمیم اثر می گذارد .
برای مشاهده فیلم زیر فیلتر شکن خود را روشن کنید:
ممنون بابت مطالب عالیتون
اطلاعات بسیار مفیدی بود .دندانپزشک خیلی حرفه ایی هستن .من از خدماتشون خیلی راضی بودم.
از حسن نظز شما سپاس گذارم.
از عملکرد کادر مجرب کلینیک خیلی ممنون .از کارتون واقعا راضی بودم.
سلام .از حسن انتخاب شما سپاسگذاریم